0 0
Gizzi Thaise rijstschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram kipdijfilet
1 tlp kerriepoeder
30 gram currypasta
200 ml kokosmelk
200 ml kippenbouillon
1 etlp pindakaas
1 etlp suiker
5 limoenblad
120 gram rijst
1 etlp pinda's (ongezout)
1/2 komkommer
2 bosui
olijfolie
zoutt en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Gizzi Thaise rijstschotel

*recept van Gizzi Erkins

Curry van Gizzi Erkins

  • 30 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

DSC09018

Hoi ik ben Wendy en ik ben verslaafd aan kookboeken!

Zelf zie ik het niet als een probleem hoor, het is nog onder controle en Marcel vindt het ook nog ok, zolang ik wel af en toe uit ze kook! Inmiddels heb ik een aardige collectie staan in mijn speciale kookboekenkast. Er kunnen echter altijd meer bij en ik mag zelfs nog een kast kopen, althans als ik dezelfde kast vindt (wat nog een probleem is, sinds ik niet meer weet waar hij vandaan komt).

Kookboekenkast BITK

Als ik een goed kookboek voor een koopje zie liggen kan ik het niet laten liggen. Zo kwam ik het kookboek ‘Skinny Weeks & Wicked Weekends’ van Gizzi Erkins liggen voor 8 euro. Een boek die al enige tijd op mijn lijstje nog staat, omdat ik ook fan ben van haar andere boek Gizzi’s Keukenmagie‘. Inmiddels heb ik er twee gerechten uit gemaakt. Het recept voor Japchae vonden we wat flauw, maar de Thaise rijstschotel met kip beviel ons wel en daarom deel ik hem graag met jullie!  Wel heb ik wat dingen aangepast met wat ik nog in huis had. Om zo min mogelijk in huis te hoeven halen. De saus is onwijs lekker en de groentjes zijn op zich niet nodig maar geven wel even een verfrissende smaak.

Gizzi Erkins Kookboek

Steps

1
Done

Kook de rijst volgens de verpakking

2
Done

Snij de kipdijfilet in stukjes en marineer ze in kerriepoeder, zeezout en 1 etlp olijfolie.

3
Done

Saus...
Doe 1 etlp olijfolie in een wok of hapjespan. Voeg de currypasta toe en roer deze 2 minuten door de pan.

Schenk de kokosmelk en kippenbouillon in de pan en voeg de pindakaas, suiker en limoenblad toe. Breng het aan de kook en laat de saus dan nog 7 minuten sudderen.

4
Done

Verhit een grilpan en gril de kipdijfilet 10 minuten tot hij gaar is.

Snij de komkommer en bosuien in dunne reepjes.

In een droge koekenpan rooster de pinda's 3 minuten.

5
Done

Verdeel de rijst over twee kommen, doe de kip en saus erbij en tot slot de komkommer, bosui en pinda's.
Serveer direct.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
It’s a GIRL Cupcakes
BITK Recept - Sinaasappel Cake
next
Sinaasappel Cake
previous
It’s a GIRL Cupcakes
BITK Recept - Sinaasappel Cake
next
Sinaasappel Cake

Add Your Comment