0 0
Gnocchi met romige Tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram gnocchi
2 etlp olijfolie
1 rode ui
1 etlp balsamico
2 tenen knoflook
350 gram tomatensaus
125 ml slagroom
125 gram cherrytomaten
50 gram bladspinazie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Gnocchi met romige Tomatensaus

Een romige tomatensaus die elke pasta lekker maakt.

  • 20
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

BITK Pasta - Gnocchi met Romige Tomatensaus

 

Toen ik besloot eindelijk eens homemade gnocchi te maken, moest ik daar natuurlijk nog wel een saus bij verzinnen. Ik besloot te gaan voor een heerlijk simpele romige tomatensaus en omdat ik altijd groentjes in mijn pasta’s wil hebben (vindt ik nog belangrijker dan dat er vlees in zit) besloot ik te gaan voor mijn twee pasta favoriete cherrytomaten en bladspinazie.

De saus is heel simpel en heb je zo in 10-15 minuten klaar terwijl je pasta aan het koken is. Voor het gerecht had ik eigenlijk nog bacon reepjes gekocht, maar met mijn zwangerschap vergeet ik nog wel eens dingen, zo ook dat ik dus bacon had die ik wou toevoegen. De saus zelf is heerlijk romig en zoet, wil je dus wat balans met een zoutige crunch, bak er dan nog lekker spek- of bacon reepjes bij.

klik hier voor het homemade gnocchi recept

Steps

1
Done

Zet een pan met ruim kokend water op het fornuis en bereid de Gnocchi volgense de verpakking of maak de gnocchi zelf (zie boven link van recept).

2
Done

Zet een saus pan op het fornuis en warm de olijfolie op.
Snipper de ui en hak de knoflook klein. Voeg de ui toe aan de pan en fruit deze voor 2-3 min.

3
Done

Voeg de balsamico toe en roer deze er goed door heen.
Is de balsamico goed opgenomen door de ui voeg dan de knoflook toe bak deze 1 minuut mee. Kijk uit dat de knoflook niet gaat verbranden.

Schenk de tomatensaus met wat zout en peper op smaak toe en laat dit nog 3 minuten staan.

4
Done

Schenk de slagroom erbij en roer het goed door de saus heen.

Halveer de cherrytomaten en voeg ze samen met de spinazie toe aan de saus. Blijf in de pan roeren tot de spinazie is geslonken.

5
Done

Schep de gnocchi op de borden met daar de romige tomatensaus op.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Homemade Gnocchi
next
Kaneel Mug Cake
previous
Homemade Gnocchi
next
Kaneel Mug Cake

One Comment Hide Comments

Add Your Comment