0 0
Kaneel Mug Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
25 gram ongezouten boter
55 gram bloem
1/2 tlp bakpoeder
1/2 tlp (+ extra) kaneelpoeder
2 etlp suiker
50 ml melk
1 tlp vanille extract
(optioneel) lichte basterdsuiker

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kaneel Mug Cake

*recept van FiveHeartHome.com

Een cake uit de magnatron was nog nooit zo lekker.

  • 5 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

bitk recept - kaneel mug cake

Momenteel ben ik vijf maanden zwanger en ik moet zeggen heb nog geen rare cravings gehad. Wel is het zo dat ik gevoelig ben voor foodie afbeeldingen/reclames/programma’s. Zie ik iets dan kan ik daar direct onwijs zin in krijgen.(Al zal Marcel zeggen dat ik dat, zwanger of niet, altijd al had.) Misschien dus niet zo handig om mijn vrije tijd door te brengen op Pinterest. Naja voor baby kamer ideeën wel, maar niet om eten te pinnen.

Van de week was ik alleen thuis en had door alle heerlijke cakes die ik voorbij zag komen zo zin in een lekkere cake. Maar sinds het al avond was, had ik geen zin om te gaan bakken. Toen bedacht ik me waarom maak ik geen mug cake?!

Een mug cake is een cake in een beker, waarvoor je alleen een paar ingrediënten nodig hebt (die je vaak standaard al in huis hebt) om vervolgens alleen nog de beker met beslag een paar minuten in de magnetron te doen. Geniaal voor een midnight snack (of een any-time snack als je zwanger bent!)

Zelf heb ik ooit een keer eerder een mug cake proberen te maken, maar vond het zelf niet zo’n succes. Daarom besloot ik ditmaal niet te experimenteren en gewoon op Pinterest een goed en vooral lekker recept te zoeken. Met succes! Via Pinterest vond in een Snickerdoodle/Kaneel Mug Cake op FiveHeartHome.com. Het is een super lekkere, zachte cake vol met smaak. Ook al deel ik voornamelijk op Buzz in the Kitchen recepten van eigen hand, is dit een recept wat ik echt niet voor mezelf kan houden. Hij is zo lekker en zo snel gemaakt. HEAVEN! Het recept is dus van FiveHeartHome.com, maar voor Buzz in the Kitchen heb ik de ingrediënten in Nederlandse standaarden omgezet.

Probeer het en ik weet zeker jullie zullen hem heerlijk vinden!

Steps

1
Done

In een kom meng de bloem, bakpoeder, 1/2 tlp kaneelpoeder en suiker samen. Zorg ervoor dat het goed door elkaar is gemixt.

2
Done

Smelt de boter in een kommetje in de magnetron voor 1 minuut.

Voeg de gesmolten boter, 2 etlp suiker en vanille extract toe aan het bloemmengsel en roer dit met een lepel er goed door heen tot een beslag.

3
Done

Schep de helft van het beslag in een gewenste beker.

Doe 1/2 tlp kaneel en 1 tlp bastersuiker op het beslag in de beker.

Schep de rest van het beslag er boven op en maak het af met weer wat kaneel en basterdsuiker/gewone suiker.

Zet in de magnetron op de hoogste stand voor 1,5 minuten.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gnocchi met romige Tomatensaus
fiesta salade | Buzz in the Kitchen
next
Fiesta Salade
previous
Gnocchi met romige Tomatensaus
fiesta salade | Buzz in the Kitchen
next
Fiesta Salade

Add Your Comment