2 0
Kersen Cheesecake Mousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
260 gram (1 pak) bastogne koek
55 gram suiker
75 gram ongezouten boter
500 gram mascarpone
397 gram (1 blik) gecondenseerde melk
1 tlp citroensap
900 gram kersen taartvulling

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kersen Cheesecake Mousse

Een perfecte afsluiting voor het kerstdiner

  • 15 min (bereiding), 30 min (koelkast)
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

kersen cheesecake mousse - recept

 

Voor het kerstdiner van eerste kerstdag had ik alle gangen bedacht, althans dat dacht ik. Op 24 december (de dag voor kerst) bedacht ik me namelijk op eens dat ik compleet het dessert was vergeten. Ik wou een voor een simpel dessert gaan, omdat ik al wist dat ik de hele dag in de keuken zou staan voor de gerechten van alle andere gangen. Ik besloot een kersen cheesecake mousse te maken geserveerd in een wijnglas.

Deze kersen cheesecake mousse heb je echter in 15 minuten gemaakt en zet je dan alleen nog voor minimaal een half uur in de koelkast. Heerlijk simpel en een heerlijk einde van een kerstdiner. De porties waren wel iets te groot maar dat maakte het niet minder lekker.

De kersen cheesecake mousse bestaat uit drie-lagen. Een bastogne koek laag, een mousse bestaand uit mascarpone en gecondenseerde melk en tot slot kersen taartvulling. Ik heb het elk 1 laag gedaan, maar je kunt ook meerdere lagen maken en een toefje slagroom er op is natuurlijk ook altijd lekker.

Steps

1
Done

Kruimel de bastogne koeken zeer fijn en doe ze in een grote kom.

Smelt de boter en giet deze bij de bastogne kruimels. Voeg 55 gram suiker toe en meng dit goed door elkaar.

Vul alle glazen met een goede bodem van het bastogne mengsel.

2
Done

In een tweede kom meng de mascarpone, gecondenseerde melk en citroen sap goed door elkaar.

Maak in de glazen een tweede laag van het mascarpone mengsel.

3
Done

Maak het glas af met een laatste laag met de kersen taartvulling.

Zet de glazen nog minimaal 30 minuten in de koelkast voor je het dessert serveert.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
De Kerst Kalkoen
next
Cornbread
previous
De Kerst Kalkoen
next
Cornbread

Add Your Comment