0 0
Kippengehakt Noedels Kom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter kippenbouillon
150 gram udon noedels
2 etlp sesamolie
1 rode ui
1 teen knoflook
300 gram kippengehakt
100 gram shiitake
1 tlp gemberpoeder
4 etlp soy sauce
2 tlp suiker
1/2 tlp vijfkruidenpoeder
1/2 tlp zout
1 Paprika
150 gram brocolie
4 eieren

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kippengehakt Noedels Kom

Kippengehakt en Shiitake een geweldige combo.

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kippengehakt Noedels Kom

 

Dit gerecht begon als een catastrofe en dat terwijl ik er onwijs zin in had. Ik had namelijk alles in huis gehaald om dit gerecht te maken, nou eerder gezegd om het gehakt mengsel te maken. Echter was ik de groeten compleet vergeten te kopen of te bedenken wat voor groenten ik zou toevoegen. Door het incident besloot ik de optie voor welke groenten toe te voegen open te laten. Het zou zonden zijn als je het niet wilt maken omdat ik het met broccoli heb gemaakt en je absoluut geen broccoli lust. Wat dit gerecht namelijk maakt is het heerlijke gehakt mengsel van kippengehakt. Vergeet dus niet zelf groenten te kopen!

Laatst vertelde iemand mij dat ze niet van kippengehakt hielden. Wat ik me niet voor kon stellen, ik ben er namelijk dol op. Heerlijk om mee te koken als ik een quinoa schotel maakt of als handpasteitjes. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk. Ook dit gehakt mengsel van kip voor de Kippengehakt Noedels Kom is een topper. Marcel (mijn man) gaf al meteen de suggestie om het in dumplings te doen. Dus wie weet volgt dat recept ooit nog. Ik kwam op het idee om een noedels kom met kippengehakt te maken door de ramen noedels die ik bij Bone Daddies in Londen had gehad. Een hele goede combinatie en omdat ik nog het eerst save wou spelen besloot ik voor een ramen gerecht  te gaan zonder de bouillon maar wel met udon noedels.

Steps

1
Done

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de noedels toe en bereid deze volgens de verpakking.

Snij de broccoli en paprika en voeg deze toe aan de bouillon om te koken.

Als de noedels klaar zijn zet dan de pan van het fornuis en laat ze in de pan tot de rest van het gerecht klaar is.

2
Done

In een kommetje meng samen de soy sauce, suiker, vijfkruidenpoeder en zout goed door elkaar.

3
Done

Zet een koekenpan op het fornuis en warm hier in 2 etlp sesam olie.

Snipper de ui. Doe de ui samen met geperste knoflook en 1 tlp gemberpoeder in de pan en roer tot het gaat geuren.

Voeg de kippengehakt toe en rul deze tot het een goud bruine kleur krijgt.

4
Done

Snij de shiitake paddenstoelen iets kleiner. Voeg ze toe aan de pan en bak ze 1 minuut mee tot ze zacht worden.

Voeg de saus en 200 ml water toe aan het gehakt en breng dit aan de kook.

Zet het vuur vervolgens wat lager zodat de saus nog wat simmer en doe een deksel op de pan. Laat dit zo'n 15-20 min staan zodat de saus in het gehakt trekt. Vergeet niet geregeld te roeren in de pan zodat niets aankoekt.

5
Done

In een kleine koekenpan bak een spiegelei. Het lekkerste is als het eigeel nog zacht is.

6
Done

Giet de noedels af en verdeel ze over de kommen.

Schep het gehakt mengsel, groenten en tot slot het ei op de noedels.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Geglaceerde Zalm met Pompoen Salade
next
Romige Champignon Kip Pasta
previous
Geglaceerde Zalm met Pompoen Salade
next
Romige Champignon Kip Pasta

Add Your Comment