0 0
Krokante kaas-uien kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gram kipfilet
200 gram kaas-uien chips
1 etlp peterselie (gedroogd)
1 ei
2 etlp zonnebloemolie
2 tlp worcestershire saus
64 gram bloem

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Krokante kaas-uien kip

Chips en Kip goede crunch combo

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Crunchy Cheese-Onion Chicken

Ik vind het heerlijk om recepten te vinden waarbij ik ingrediënten kan gebruiken die ik al in huis heb. Vaak genoeg neem ik een ingrediënt ingedachte en bekijk ik op Pinterest recepten die het gebruiken. Hoe meer ik namelijk kook en experimenteer hoe meer kruiden, olies en sauzen ik in huis heb. Om deze alleen een keer te gebruiken of voor hetzelfde recept is ook zonde. Wat nieuwe inspiratie is dan wel eens fijn.

Wij halen niet zo vaak chips in huis, maar hadden voor de verandering nog een zakje cheese-onion chips liggen. Op Pinterest zag ik wat kip recepten met een chips korst voorbij komen. Waarom dan niet Crunchy Cheese-Onion Kip maken. Ik ben ook nog eens dol op krokante kip dus waarom niet een heerlijke crunchy korst gemaakt van chips.

D

Steps

1
Done

Verkruimel de helft van de chips. Als je meer nodig hebt kun je altijd de andere helft ook verkruimelen.

2
Done

Snijd de kipfilet in medium plakken, niet kleiner dan kipnugget formaat.

3
Done

Neem drie borden.

Bord 1: Bloem
Bord 2: Kluts het ei samen met de worcestershire saus los.
Bord 3: Meng de chips met de peterselie.

4
Done

Bedenk de kip eerst met de bloem. Vervolgens met het ei-mengsel en tot slot bedek de kip met de chips. Leg opzij op een bord.

5
Done

Verhit de zonnebloemolie in een hapjes pan.

Bak de kip in de pan 5 minuten tot ze rondom goudbruin zijn.

6
Done

Serveer TIP!

Serveer de krokante kaas-uien kip met bijvoorbeeld groenten en geroosterde aardappelen.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Avocado Feta Salade
next
Red Velvet Cupcake
previous
Avocado Feta Salade
next
Red Velvet Cupcake

Add Your Comment