0 0
Marcel’s Famous Chicken Dry Rub

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Dry Rub
20 gram paprikapoeder
20 gram zout
20 gram suiker
8 gram chilipoeder
8 gram komijn
12 gram knoflookpoeder
1 etlp cayenne poeder
1 etlp zwarte peper
Buffalow Wings
1 kilo kippenvleugels
bbq saus (eigen keuzen)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Marcel’s Famous Chicken Dry Rub

Bepaal je eigen smaak met de BBQ Saus.

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Dry Rub

  • Buffalow Wings

Directions

Share

Marcel's Famous Chicken Dry Rub

 

We love Buffalo Wings. Een van onze favoriete ketens in Amerika is Buffalo Wing Wings een Sports Bar Keten waar je heerlijke Buffalo Wings kunt eten. Wat maakt die specifiek zo lekker? De saus. Zo hebben ze maar liefst 16 verschillende sauzen beginnend Sweet BBQ tot een Blazin  Hot Saus. Wij zijn dol op de sauzen en nemen daarom wat graag een flesje mee naar huis om thuis Buffalo Wings te maken.

Bij ons thuis maakt Marcel vaak de Buffalo Wings in de pan of op de BBQ. Wat een echte Buffalo Wing echter echt lekker maakt is de dry rub waar je de vleugels vooraf in marineerd. Je kunt deze kopen of zelf maken. Marcel heeft zijn eigen Famous Dry Rub voor onze Buffalo Wings die ik met jullie op Buzz in the Kitchen mag delen. Om de Buffalo Wings af te maken doe je er nog een heerlijke Barbecue Saus naar keuzen op, maar het begin allemaal bij de dry rub!

Je kunt de Buffalo Wings als snack serveren bij het kijken van een voetbalwedstrijd, bij een gezellige avond met vrienden, een BBQ of als avond eten. Je kunt het bijvoorbeeld serveren met Zoete Aardappel Frietjes en een Frisse Salade.

Steps

1
Done

Dry Rub...

Meng in een kommetje de paprikapoeder, zout, suiker, chilipoeder, komijn, knoflookpoeder, cayenne poeder en zwarte peper. Roer het goed door elkaar.

2
Done

Buffalo Wings met Marcel's Famous Chicken Dry Rub...

Neem een grote schaal waar je de kip naast elkaar in kunt leggen.

Doe de dry rub over de kip in de schaal en wrijf het een beetje op de kip. Zorg ervoor dat je de dry rub wel op beide kanten doet.

Doe wat huishoudfolie over de schaal met kip en zet deze in de koelkast voor minimaal 1 uur.

3
Done

Maak een kant van de barbecue warm.
Heb je een gas barbecue dan zet je maar een kant aan. Heb je een kooltjes barbecue probeer deze dan alleen aan een kant van de barbecue te doen. Het is namelijk de bedoeling dat de kip op een lage temperatuur gaart wat op deze manier mogelijk.

Leg de kip op de kant van de barbecue die niet verwarmd is en laat de kip zo op een lage temperatuur garen. De kip moet voor 30 min op de barbecue, waarbij je ze halverwege om draait.
Belangrijk is vooral dat de kip langzaam gaart. Controleer daarom wel na 30 min bij een stuk of de kip gaar is. In het geval dat dit niet zo is moet het nog wat langer.

4
Done

Smeer na de 30 minuten de BBQ saus over de kippen aan beide kanten en plaats de kip op de kant van de BBQ die heet is. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de BBQ saus karameliseerd.

Laat de Buffalo Wings nog 5 minuten op de barbecue waarbij je ze halverwege omdraait. Als de saus een beetje zwart en stroperig wordt is het klaar.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tequila Kip
next
Aziatische Spinazie Beef Salade
previous
Tequila Kip
next
Aziatische Spinazie Beef Salade

Add Your Comment