0 0
My Sweet Quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter groentenbouillon
200 gram quinoa
3 zoete aardappel
1 ui
1 paprika (rood)
2 etlp olijfolie
klontje boter
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

My Sweet Quinoa

So Sweet!

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

My Sweet Quinoa

Het is nog maar een paar weken voor mijn bruiloft en we hebben het onwijs druk met alle puntjes op de i te zetten. Mijn jurk is in ieder geval al binnen, of tenminste hij hangt bij mijn ouders. Om er voor te zorgen dat ik 18 april wel in mijn jurk nog pas is het belangrijk dat ik natuurlijk wel gezond eet. Af en toe iets lekkers zoets mag natuurlijk wel, maar je kunt natuurlijk ook van een gezonde maaltijd iets zoets en heel lekkers maken.

Ik at vanavond weer alleen en had zin in mijn pittige zalm, maar gelijkertijd ook een soort craving naar iets zoets. Zo hou ik wel heel goed vol geen zoete/snoeperige/lekkere/snack dingen in huis te halen. Ik had nog zoete aardappels liggen en bedacht om bij mijn spicy zalm een zoete quinoa gerecht te maken. ‘Sweet & Spicy’ een heerlijke combinatie.

Voor nu zal ik proberen niet Buzz in the Kitchen te verwaarlozen, ook al spendeer ik door drukte helaas weinig in de keuken en juist nu is het gezonde eten belangrijker dan ooit. Over drie weken is de grote dag en daarna zal ik weer genoeg tijd hebben om mij heerlijk te verdiepen in de wondere wereld van avonturen ronde om eten!

My Sweet Quinoa

Steps

1
Done

Breng de bouillon aan de kook.

Spoel de quinoa af in een vergiet. Voeg hem vervolgens toe aan de bouillon. Kook de quinoa voor 12 minuten. Haal de pan dan van het vuur en laat het nog 5 minuten staan met de deksel erop.

Giet de quinoa af in een bolzeef.

2
Done

Schil de zoete aardappel en snij hem in kleine blokjes.

Vul een pan met ruime hoeveelheid water, een snufje zout en voeg de zoete aardappel toe. Breng het aan de kook en laat de aardappels 6-8 minuten staan tot ze zacht zijn.

Giet de aardappels af.

3
Done

Doe 2 etlp olijfolie in de pan van de aardappels (maak deze wel even droog).

Snipper de ui en fruit deze 2 minuten in de pan.
Voeg het klontje boter toe en roer deze door de pan tot hij gesmolten is.

Snij de paprika in blokjes ne voeg hem aan de ui toe. Bak 2 minuten mee.

Zet het vuur laag en voeg de quinoa en zoete aardappel toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat nog eens 3 minuten staan voor je het serveert.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kokos Quinoa Soep
next
Pittige Aziatische Spinaziesoep
previous
Kokos Quinoa Soep
next
Pittige Aziatische Spinaziesoep

Add Your Comment