0 0
Num Num Chocolate Chip Cookie-Pie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram boter (ongezout)
100 gram lichte basterd suiker
30 gram suiker
1 ei
1 tlp vanille extract
300 gram bloem
1/2 tlp baking soda
snufje zout
100 gram chocolade (stukjes)
Kleine taartvormen

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Num Num Chocolate Chip Cookie-Pie

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Num Num Chocolate Chip Cookie-Pie recept | Buzz in the Kitchen

Num Num Chocolate Chip Cookie-Pie

Op Instagram heb ik een Guilty Pleasure: Food Disney Accounts.

Ik hoor je denken wat? Instagram accounts die alles delen op het gebied van eten en drinken in Disney. Mijn favoriete account is tevens van mijn all time favorite foodblogger Jenny Flake. Haar foodblog is Picky Palate en haar disnye insta-foodaccount is Disney Hungry. Naast dat ik Jenny ontzettend leuk mens vind en dol op haar content ben. Ben ik gewoon super jaloers op haar. Zij gaan namelijk zeker wel elke maand naar een Disney park in Amerika met als voornamelijke doel alle nieuwe eet dingen te ontdekken. Ze eet de lekkerste dingen, maakt de mooiste foto’s er van en met super veel enthousiasme. Ik geniet gewoon via haar mee! If only I could try it all!

Af en toe maakt zij ook copy-cat recepten. Zo deelde ik al een tijdje terug het recept voor de churrow toffee van Disney. Een ander gerecht waar zij altijd lirisch over is zijn de Jack Jack Cookies. Jack Jack Cookies zijn van Jack Jack van The Incredibles. Het zijn chocolate chip cookies gemaakt in een taart vorm en door ze niet helemaal gaar te bakken lekker zacht en smeuïg als je er met je vork in prikt.

Dit idee moest ik uiteraard proberen. Mijn favoriete koekjes zijn mijn famous chocolate chip cookies. Met wat aanpassingen moest dat recept ook wel geschikt zijn voor deze koekjes of zoals ik ze noem Num Num Chocolate Chip Cookie-Pie want geloof me num num is het enige wat jij nog kan zeggen.

Chocolate Chip Cookie-Pie recept | Buzz in the Kitchen

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet de taartvormpjes op een bakplaat. | Snij eventueel de chocolade in kleine stukjes.

2
Done

Meng de zachte boter met de suikers. Mix goed door elkaar. | Voeg het ei en de vanille extract toe en mix het er doorheen. |

3
Done

In een tweede kom meng de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de suiker. Tot alles gemengd is tot een deeg. | Vouw met een spatel de chocolade stukjes door het deeg.

4
Done

Vul de taartvormen voor 2/3 met het deeg. Gebruik een ijsschep hiervoor en druk het deeg plat met de achterkant van een lepel. | Zet de bakplaat in de oven en bak de cookie-pie's voor 20 minuten. | Laat de koekjes 5 minuten afkoelen.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ananas Kip Pannetje | Buzz in the Kitchen
previous
Ananas Kip Pannetje
Mexicaanse Gevulde Paprika's | Buzz in the Kitchen
next
Mexicaanse Gevulde Paprika’s
Ananas Kip Pannetje | Buzz in the Kitchen
previous
Ananas Kip Pannetje
Mexicaanse Gevulde Paprika's | Buzz in the Kitchen
next
Mexicaanse Gevulde Paprika’s

Add Your Comment