0 0
Pittige Zalm met Guacamole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 zalm
2 etlp olijfolie
1 tlp zout
1 tlp komijn
1 tlp paprikapoeder
1 tlp uienpoeder
1 tlp chilipoeder
150 gram rijst
1 avocado
1/2 rode ui
1 limoen
5 takjes koriander
zout en peper
soy sauce (optioneel)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pittige Zalm met Guacamole

Pittig en Fris tegelijk.

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Spicy Zalm met Guacamole 04

Is mijn vriend van huis dan dansen de muizen uhm bedoel ik op tafel, naja in de keuken en wel met vis! Ik haal een lekker visje in huis en probeer nieuwe recepten met vis, want Marcel is niet zo van vis.  Ik dacht vandaag eens om iets te gaan maken met zalm en welPittige Zalm met Guacamole.

Wat vooraf ging!

Ik bedacht dus zalm te maken, ik vind zalm een heerlijke vis dus waarom niet? Toen bedacht ik me dat ik nog nooit in mijn leven iets met een zalmmoot had gemaakt. Met rauwe zalm als gravad lax had ik wel eens wraps gemaakt, maar een warm gerecht zou ik me niet kunnen heugen. Een uitdaging! Spannend!!

Ik had namelijk geen idee hoe zalm te bereiden. De enige vissen die ik ooit bereid heb zijn garnalen en witvis, maar zalm is toch wel anders. Weet ik niet hoe ik iets moet maken dan heb ik twee opties:

  1. Ik bel mijn ouders.
  2. Ik Google!

Dit maal besloot ik te Google en gelukkig vond ik genoeg handige tips online om mij op weg te helpen in het bereiden van mij aller eerste zalm. Had ik al gezegd dat ik het spannend vond!

 

Ik ben wel voor pittige smaken en had zin in een zalm met een onwijs lekkere en pittige marinade. Met de juiste kruiden mix waarin vooral chili poeder, uien poeder en komijn erg belangrijk zijn voor een heerlijke smaak bij de zalm. Online vond ik de combinatie zalm en avocado, een goeie smaken combinatie natuurlijk. Vooral bij dit gerecht een pittige zalm brengt avocado namelijk lekker in balans. Daarom bedacht ik gewoon een guacamole variant te maken voor bij de zalm.

Toch vond ik dat er nog iets bij moest en besloot daarom nog wat rijst erbij te koken. De zalm en guacamole hebben al heel veel smaak dus de rijst heeft op zich niet veel nodig dan wat zout. Ik vind het toch lekker zelf om ook de rijst wat smaak te geven en heb daarom als extra nog 1 tlp per bord sojasaus op de rijst gedaan.

De Spicy Zalm met Guacamole en Rijst is een heerlijk gezond gerecht vol met diverse smaken die elkaar complimenteren. Wow ga bijna denken dat ik er verstand van heb. Ik weet in ieder geval zeker dat dit een gerecht is wat ik vaker maak als mijn kat (vriend) van huis is.

 

Spicy Zalm met Guacamole 03

Steps

1
Done

In een klein kommetje meng de 1tlp zout, komijn, paprikapoeder, uienpoeder en chilipoeder samen.

Vet de Zalmmoten in met 1 etlp olijfolie en smeer ze in met het kruidenmengsel. Zet de zalm minimaal 30 minuten in de koelkast.

2
Done

Breng water aan de kook en bereid de rijst volgens de verpakking.

3
Done

Guacamole...

Snij de avocado in blokjes.

Snipper een halve rode ui.

Hak de koriander blaadjes klein.

Meng de avocado, rode ui, koriander, limoen sap van 1 limoen, snufje chilipoeder en breng op smaak met zout en peper.

4
Done

Zet een koekenpan op het fornuis en warm hierin 1 etlp olijfolie. Bak de gemarineerde zalm in de pan voor 4-6 minuten in de pan en draai ze halverwege om. De zalm moet mooi roze zijn. Zet het fornuis niet al te hoog.

5
Done

Giet de rijst af en schep deze op de borden.
(optioneel kun je 1 tlp soy sauce op de rijst per bord doen.

Leg de zalm naast de rijst met daarop de guacamole.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Quinoa Beef Teriyaki
next
Jalapeño Quinoa Poppers
previous
Quinoa Beef Teriyaki
next
Jalapeño Quinoa Poppers

Add Your Comment