0 0
Pompoensoep met gerookte zalm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 ui
2 tenen knoflook
1 (fles)pompoen
1/2 tlp cayenne peper
100 ml kookroom
1 bouillonblokje (groente)
100 gram gerookte zalm
In huis
olijfolie
water

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pompoensoep met gerookte zalm

Soepje

  • Easy

Ingredients

  • In huis

Directions

Share

Pompoensoep met gerookte zalm

Pompoensoep met gerookte zalm | Buzz in the Kitchen lunchrecept

 

In het najaar begint het bij mij te kriebelen en krijg ik langzaam zin in soep. Een van mijn favoriete soepen om in het najaar en de winter te maken pompoensoep en pak ik extra uit voor mijzelf, dan maak ik pompoensoep met gerookte zalm. Pompoensoep is heerlijk romig. Een paar jaar geleden kwam een vriendin van mij met het idee om zalm erin te serveren. In eerste instantie vond ik het nog al een raar idee, maar na het eenmaal geproefd te hebben werd het een favoriet van mij. Uiteraard deel ik dat lekkere recept nu graag met jullie.

 

Pompoensoep met gerookte zalm | Buzz in the Kitchen recept

 

Voor meer soeprecepten klik hier 

Steps

1
Done

Schil de ui en knoflook. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. | Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes.

2
Done

Verhit 1 etlp olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en cayenne peper 2 minuten tot de ui glazig wordt. | Voeg de pompoen toe aan de knoflook en ui. Roer dit even 1 minuut goed door. | Voeg het bouillonblokje en 1 liter water toe tot de pompoen goed onder staat. | Breng dit aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op medium vuur. |

3
Done

Haal de soep van het fornuis. | Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. | Voeg 100 ml kookroom toe aan de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Snij de gerookte zalm in repen en voeg toe vlak voor serveren.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bananenbrood - Buzz in the Kitchen
previous
Bananenbrood
Falafel Salade | Buzz in the Kitchen & Gingerroo SaladJar
next
Falafel Salade
Bananenbrood - Buzz in the Kitchen
previous
Bananenbrood
Falafel Salade | Buzz in the Kitchen & Gingerroo SaladJar
next
Falafel Salade