• Home
  • Lunch
  • Simple Sandwich: Scrabledegg Ricotta Bagel
0 0
Simple Sandwich: Scrabledegg Ricotta Bagel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bagel
1 ei
1 etlp boter
1 etlp ricotta
3 plakken prosciutto
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Simple Sandwich: Scrabledegg Ricotta Bagel

Simple Sandwich met Ei!

  • 10 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

BITK Simple Sandwich - Scrambledegg Ricotta Bagel LUNCH

Soms zijn simpele sandwich niet eens makkelijk te bedenken en ga je zo naar je standaard broodje. Wat inspiratie, al is het iets simpels, kan dan heerlijk zijn.

In het weekend maken wij vaak genoeg wat met eieren, lekker ontbijtje of lunch. Marcel is dan vooral van het experimenten met smaken, ingrediënten en ook technieken. Als het om ei gaat ben ik zelf niet zo experimenteel, dit vooral omdat ik een hele lange tijd zelfs geen ei meer heb gegeten. Ik hou het an toch liever met wat ik ken. Mijn go-to ei gerecht is: scrambledeggs. Ook deze worden op verschillende manieren gemaakt. Het belangrijkste van scrambled eggs dat ze goed luchtig zijn en niet te snel stollen.

Voor mijn zondagse brunch (sinds we meestal pas rond 11.00 ontbijten) maakte ik dit maal een scrambledegg ricotta bagel. Nee, ik heb de bagel niet zelf gemaakt (een vraag die meerdere malen op Instagram voorbij kwam) maar ging voor een die ik moest afbakken in de oven. Een goede laag ricotta, dan de scrambled eggs en maak het af met een goede laag gerookte ham en je hebt een heerlijke bagel. Een Simple Sandwich kan zo lekker zijn!

BUZZ Simple Sandwich - Scrambledegg Ricotta Bagel

Steps

1
Done

Kluts het ei luchtig los.

Warm de boter in de pan en zet het vuur op medium.
Schenk het ei in de pan en blijf met een houten lepel in de pan roeren.

2
Done

Snij de bagel open.
Smeer op een helft de ricotta.
Doe de scrambled eggs hier op en kruid deze met zout en peper.
Doe de pancetta op de scrambled eggs en geniet.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bietjes Ricotta Carpaccio
next
Frambozen Cannoli Pancakes
previous
Bietjes Ricotta Carpaccio
next
Frambozen Cannoli Pancakes

Add Your Comment