0 0
Veg Lasagne Pasta Pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram lasagna vellen (vers)
200 gram sperziebonen (diepvries)
1 rode ui
2 tenen knoflook
200 gram cherry tomaten
150 gram bladspinazie (vers)
80 gram pesto
parmezaanse kaas (optioneel)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Veg Lasagne Pasta Pesto

Lasagna vellen over dit is jouw recept!

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Veg Lasagna Pasta Pesto

Voor Sunday Dinner had ik een vegetarische lasagne gemaakt uit het Jamie Oliver kookboek ’30 Minutes’.  Zelf ben ik nooit zo van recepten volgen. Ik voeg altijd gewoon mijn eigen ingrediënten toe en als het om de hoeveelheden gaat kijk ik daar ook nooit echt naar. Ik probeer het zelf altijd een beetje in te schatten. Wat betekend overigens dat ik vaak genoeg met te veel van sommige ingrediënten over houd.  Dit maal waren het de lasagne vellen waar ik veelte veel van had gekocht en omdat het verse lasagne was moest ik wel iets verzinnen ermee te maken. Lasagne vellen zijn natuurlijk gewoon pasta en daarom besloot ik Lasagne Pasta Pesto te maken.

Het is een onwijs simpel gerecht om te maken en lekker snel ook klaar te maken. Wat het een fijn gerecht maakt voor een doordeweekse dag. Het lekkerste is natuurlijk als je zelf de pesto maakt. Echter begrijp ik het compleet als je hier helemaal geen zin in hebt doordeweeks. In dat geval kun je uiteraard gewoon een potje pesto uit de winkel gebruiken.

Klik hier voor het pesto recept

Veg Lasagna Pasta Pesto 02

Steps

1
Done

Doe de sperziebonen in een pannetje met water en breng het aan de kook. Zet het vuur lager als het water kookt en laat het nog 5 min staan.

2
Done

Zet een pan met water op het fornuis en breng het aan de kook.

Snij de lasagne vellen in repen. Voeg de lasagne toe aan het kokende water met wat zout en kook ze voor 5 min (al dente). Giet de lasagne af en bewaar 100 ml kookvocht.

3
Done

Snipper de ui en halveer de tomaten.

Zet een koekenpan op het fornuis met 2 etlp olijfolie.
Fruit de ui voor een paar minuten in de pan met de geperste knoflook.

Voeg de sperziebonen toe en de helft van de spinazie. Laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de andere helft van de spinazie toe en laat deze slinken

Bak de tomaten nog voor een paar minuten mee.

4
Done

Voeg de pasta en de pesto met 50 ml kookvocht toe aan de saus toe en roer dit goed door elkaar. Indien nodig voeg nog meer kookvocht toe om de saus romiger te maken.

Serveer met wat Parmezaanse kaas

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ratatouille
next
Cinna-Cupcake
previous
Ratatouille
next
Cinna-Cupcake

Add Your Comment