0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram lasagna vellen (vers)
300 gram sperziebonen (diepvries)
1 rode ui
2 tenen knoflook
350 gram cherry tomaten
250 gram bladspinazie (vers)
90 gram pesto (vers of potje)
Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarische Lasagne Pasta Pesto

Features:

  Vegetarisch

  • Serves 4
  • Easy

  Ingredients

  Directions

  Share

  Vegetarische Lasagne Pasta Pesto

  Voor Sunday Dinner had ik een vegetarische lasagne gemaakt uit het Jamie Oliver kookboek ’30 Minutes’.  Zelf ben ik nooit zo van recepten volgen. Ik voeg altijd gewoon mijn eigen ingrediënten toe en als het om de hoeveelheden gaat kijk ik daar ook nooit echt naar. Ik probeer het zelf altijd een beetje in te schatten. Wat betekend overigens dat ik vaak genoeg met te veel van sommige ingrediënten over houd.  Dit maal waren het de lasagne vellen waar ik veelte veel van had gekocht en omdat het verse lasagne was moest ik wel iets verzinnen ermee te maken. Lasagne vellen zijn natuurlijk gewoon pasta en daarom besloot ik een Vegetarische Lasagne Pasta Pesto te maken.

  Het is een onwijs simpel gerecht om te maken en lekker snel ook klaar te maken. Wat het een fijn gerecht maakt voor een doordeweekse dag. Het lekkerste is natuurlijk als je zelf de pesto maakt. Echter begrijp ik het compleet als je hier helemaal geen zin in hebt doordeweeks. In dat geval kun je uiteraard gewoon een potje pesto uit de winkel gebruiken.

  Klik hier voor het pesto recept

   


  Maak je een van de recepten van Buzz in the Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @buzzinthekitchen en #bitk te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

  Steps

  1
  Done

  Snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. | Doe de sperziebonen in een pannetje met water en breng het aan de kook.| Zet het vuur iets lager en laat het nog 5 min staan.

  2
  Done

  Zet een pan met water op het fornuis en breng het aan de kook. | Snij de lasagne vellen in repen. | Voeg de lasagne toe aan het kokende water en kook ze voor 5-7 min (al dente). | Giet de lasagne af en bewaar 100 ml kookvocht.

  3
  Done

  Pel en snipper de ui.| Was en halveer de tomaten. |

  Zet een koekenpan op het fornuis met 2 etlp olijfolie.|
  Fruit de ui voor een paar minuten in de pan met de geperste knoflook. | Voeg de sperziebonen toe en de helft van de spinazie.| Laat de spinazie slinken voor je de rest van de spinazie ook toevoegt. | Voeg de tomaten toe en bak deze nog voor een paar minuten mee.

  4
  Done

  Voeg de lasagne en de pesto met 50 ml kookvocht toe aan de groente. | Roer alles goed door. | Voeg indien nodig nog meer kookvocht toe om de saus romiger te maken.| Serveer met wat Parmezaanse kaas er overheen.

  Wendy

  Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

  Recipe Reviews

  There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
  previous
  Ratatouille
  next
  Cinna-Cupcake
  previous
  Ratatouille
  next
  Cinna-Cupcake

  Add Your Comment