0 0
Vietnamese Beef Pho

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 liter runderbouillon
5 cm gember (vers)
1 Spaanse peper
2 kruidnagel
1 kaneelstokje
125 gram mihoen
100 gram taugé
100 gram peultjes
1/2 paksoi
300 gram biefstuk
2 etlp Chinese vijfkruidenpoeder
1 etlp olijfolie
2 limoen
1/2 bosje koriander

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Vietnamese Beef Pho

*Inspiratie AllerHande

Aziatisch Soepje

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Vietnamese Pho met Beef

De vrienden waar wij elke week Sunday Diner mee hebben gaan deze zomer op vakantie naar Vietnam. Een prachtige reis, waar ik jaloers op kan zijn. Als is het alleen al om alle heerlijke gerechten. Ik ben dol op Aziatisch eten en denk dat het meer gegroeid is na mijn reizen naar Japan en China.

Deze maand staat de AllerHande in het teken van Azië Easy of wel makkelijke gerechten uit de Aziatische keuken. Iets om dus veel inspiratie uit op te doen. Met de reis van mijn vrienden in gedachten besloot ik het recept van Vietnamese Pho uit te proberen. Pho is een nationaal Vietnamees gerecht wat een soep is bestaand uit vele zoete specerijen. Het recept van de AllerHande gebruikten echte rauwe biefstuk en omdat mij dit niet heel erg aansprak besloot ik mijn eigen variant van het recept uit de proberen, maar het wel te houden op Vietnamese Pho met Beef.

Ik vind het lekker als je vlees toevoegt aan een Aziatische soep om deze een beetje smaak te geven met kruiden. Nou heeft de bouillon van de Pho heel veel smaak mede dankzij de kruidnagel en kaneel. De geur deed me even denken aan glühwein. Toch wou ik wat smaak geven aan de beef reepjes en er was maar een kruiden die in mij op kwam: Chinese vijf kruiden. Elke keer als ik Chinese vijf kruiden ruik brengt het me meteen terug naar Azië perfect dus voor de beef bij mijn Pho. De Vietnamese Pho is verder heel makkelijk om te maken, zelfs voor een doordeweekse dag.

Vietnamese Pho met Beef

Steps

1
Done

Snij de biefstuk en wrijf de Chinese vijfkruidepoeder over de stukjes. Laat dit minimaal 10 minuten staan.

2
Done

Schil de gember en snij hem in flinter dunne plakjes.
Snij de peper in ringetjes. *hou je niet van pittig haal dan de zaadlijst eruit.

3
Done

Breng de bouillon aan de kook.

Voeg de gember, peper, kruidnagel en het kaneelstokje toe en laat dit 20 minuten op een laag vuur staan met de deksel op de pan.

Haal vervolgens de kruidnagel en kaneelstokje met een schuimspaan uit de bouillon.

4
Done

Bak de biefstuk in 1 etlp olijfolie in een koekenpan. Dit hoeft maar heel kort. Haal de reepjes van het vuur als ze klaar zijn.

5
Done

Voeg de mihoen toe aan de bouillon en laat dit 3 minuten staan.

Voeg de taugé, paksoi en peultjes toe aan de bouillon en laat dit nog eens 4 minuten staan.

6
Done

Snij de limoen in partjes.
Hak de koriander grof.

Breng de soep op smaak met zout en peper indien nodig.

7
Done

Schep de pho in diepe grote soepkommen.
Verdeel de biefstuk over de pho en maak af met limoen en koriander.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Courgette Pesto Pasta | Buzz in the Kitchen recept
previous
Courgette Pesto Pasta
next
Rode Garnalen Curry
Courgette Pesto Pasta | Buzz in the Kitchen recept
previous
Courgette Pesto Pasta
next
Rode Garnalen Curry

Add Your Comment