0 0
Zoete Aardappel Muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 zoete aardappel (medium)
60 gram pecannoten
125 ml melk
8 etlp zonnebloemolie
1 tlp vanille extract
8 etlp maple syrup (ahorn siroop)
snufje zout
250 gram bloem
2 eieren

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Aardappel Muffins

*adaptatie van ChicksLoveFood

Een muffin van aardappel? Jawel zoete aardappel!

  • 45 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Recept  Zoete Aardappel Muffin

 

Bij de groenteboer zag ik de meest prachtige zoete aardappels liggen. Ze waren namelijk gigantisch en natuurlijk kosten ze niks. Ik kocht er twee zonder enig idee wat er mee te doen. Zo onder de indruk van mijn zoete aardappels (zo groot als mijn hoofd bijna), maakte ik er een foto van en poste deze op Instagram met de vraag: What to do with these guys?

Ik kreeg heel wat goede suggesties, een aantal die ik zeker uit ga proberen!

Uiteindelijk besloot ik te gaan voor Zoete Aardappel Muffins, geïnspireerd door de meiden van ChicksLoveFood. Vriendin van mij had het recept van ChicksLoveFood al eens gemaakt en dus met een giga zoete aardappel over, dacht ik waarom niet. Het recept van de ChicksLoveFood is met meel gemaakt en vanille suiker, twee ingrediënten die ik niet in huis had, dus met wat aanpassingen maakte ik mijn eigen variant, maar wel met het recept van ChicksLoveFood.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 C. Zet een muffin/cupcake blik klaar en vet deze in met olie of een bakspray.

2
Done

Schil de aardappel en snij hem in stukjes.

Doe de aardappel in een pan met een ruime hoeveelheid water en breng de water aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat de aardappels 8 minuten koken tot ze zacht zijn.

Giet de aardappels af om ze te pureren. Laat de aardappels vervolgens iets afkoelen.

3
Done

In een kom meng de melk en olie samen.

Voeg de bakpoeder en vanille extract toe en roer deze er goed doorheen.

Voeg de ahornsiroop, bloem en zout toe en roer deze tot een beslag.

Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag. Roer tot het geen klonten meer heeft.

Roer de aardappelpuree door het beslag. Het is niet erg als deze nog een beetje warm is.

4
Done

Hak de noten klein en vouw ze door het beslag.

Schep het beslag voor 2/3 in de muffin vormpjes.

5
Done

Zet het muffin blik in de oven:
- Kleine Muffins: 15 minuten
- Grote Muffins: 22 minuten

De muffins zijn klaar als je een satéprikker in het midden van een muffin doet en deze er schoon uitkomt. Ook zullen de randen wat goudbruin geworden zijn.

Haal de muffins uit de oven en laat deze afkoelen voor je ze uit het blik haalt.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Avocado Bananen Smoothie
next
Hummus
previous
Avocado Bananen Smoothie
next
Hummus

Add Your Comment