0 0
Zoete Aardappel Noedel Curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 zoete aardappel
70 gram currypasta
200 gram kipdijfilet
400 ml kokosmelk
100 ml water
2 naan
40 gram ongezouten pinda's
1 tlp sesamzaadjes

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Aardappel Noedel Curry

Spireli Recept

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Zoete Aardappel Noodle Curry Recept

Voor mijn verjaardag had ik een spirelli gevraagd. Waar ik eerst nog eigenlijk het ding belachelijk maakte en het gewoon weg een onzin ding vond. Begon ik steeds meer recepten, waar het handig voor kan zijn voorbij komen. En sinds ik commentaar bleef krijgen over dat er alleen maar kookboeken op mijn lijstje stonden, besloot ik voor mijn verjaardag een spirelli te vragen en ik kreeg hem.

Maar wat is een spirelli en wat kan je er mee?

Simpel gezegd het is een mini keukenmachine waar je spiralen van groenten kan maken. Misschien kan ik het nog simpeler zeggen door te zeggen: Het is een puntenslijper voor je groenten! Inmiddels heb ik het al met courgette en zoete aardappels gebruikt. Waar de courgette heerlijk simpel gingen, wat de zoete aardappel, vanwege de structuur, toch nog een hele spier kwekende klus.

Met de spirelli kun je pasta en noedels vervangen door groenten, natuurlijk niet helemaal het zelfde maar wel eens lekker wat anders. Serveer bij de curry, naan en je kunt lekker dippen.

Je kunt dit gerecht ook vegetarisch nuttigen, maar ik hou wel van een stukje kip erin.

Steps

1
Done

Bereid de naan volgens de verpakking

2
Done

Schil de zoete aardappels en haal ze vervolgens door de spirelli om ze tot noedels te maken. Heb je nou geen spirelli, gebruik dan bijvoorbeeld een kaasschaaf of aardappelschiller om dunne slierten te maken van de aardappel.

3
Done

Zet een wok op het vornuis en verwarm hier de currypasta in.

Snij ondertussen de kipdijfilet in blokjes en voeg ze toe aan de curry pasta. Bak de kip zo'n 4-5 minuten goud bruin.

Giet de kokosmelk, water en zoete aardappel erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat het 10-15 minuten staat tot de aardappel gaar is.

Breng op smaak met zout en peper.

4
Done

In een droge pan rooster de pinda's 2 minuten.

Verdeel de curry over de kommen of borden en serveer met de pinda's en sesamzaadjes eroverheen en de naan ernaast.

Wendy

Met een altijd groeiende liefde voor koken, eten en reizen ben ik Buzz in the Kitchen begonnen. Enthousiast ga ik op zoek naar nieuwe recepten, hotspots en producten. Vindt ik iets waar ik blij van wordt dan deel ik dit graag!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Frambozen Cannoli Pancakes
next
It’s a GIRL Cupcakes
previous
Frambozen Cannoli Pancakes
next
It’s a GIRL Cupcakes

Add Your Comment